dinsdag, 30 oktober 2012 17:14

'Safety not Guaranteed' winnaar Iron Herring Competition LFF

Leiden - Het Leids Film Festival 2012 zit er weer op. En de winnaars van de diverse prijzen zijn ook bekend. De film 'Safety not Guaranteed' won de Iron Herring Competition.

Dit jaar werd de winnaar voor het eerst niet door een vakjury gekozen, maar door de beste filmdeskundigen op het festival: het publiek! En dat koos overtuigend voor de komedie Safety not Guaranteed van Colin Trevorrow met een score van maar liefst 4.4. Heel Nederland kan deze hilarische film binnenkort gaan zien in de bioscoop.

Maar niet alleen Safety not Guaranteed scoorde goed. De twee runners up zijn:
- Death of a Superhero met een 4.3
- Una Noche met een 4.2
 
Winnaar Publieksprijs: The Perks of being a Wallflower
Tienerdrama The Perks of being a Wallflower van Stephen Chbosky gooide de hoogste ogen. Met een score van 4.5 is hij een terechte winnaar.  
Nummers 2 en 3 werden
- Jagten met een 4.4
- Argo met een 4.3
 
Winnaar International Shorts: Guang
Tot slot de beste International Short: de Maleisische film Guang van Quek Shio Chuan. Deze ontroerende short vertelt het verhaal van de autistische Wen Guang, die van zijn jongere broer op zoek moet naar een baan om samen rond te kunnen komen. De kijker ziet hem wanhopig solliciteren en krijgt een kijkje in zijn dagelijkse routines en geheime passie.
 

Log in om reacties te plaatsen

left

  • Persberichten voor op de website kunt u sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Direct contact voor een nieuwstip? Bel 084 431 32 33

Stuur persberichten zo onopgemaakt mogelijk naar ons toe. Stuur geen PDF-bestanden, deze worden niet in behandeling genomen.